suomeksiIn Englishauf Deutsch
Puumalan lohi
Etusivu yritys Tuotteet Historia Yhteystiedot2000-luvulla
Historia

Isältä pojille

Yrityksen toiminta vakiintui ja laajeni: palkattiin lisää työntekijöitä, lohi kävi hyvin kaupaksi ja vieläpä kohtalaisen hyvällä hinnalla. Koska lohenmyyntisesonki kesti vain vajaan puoli vuotta kerrallaan, jäi Eskolle varsinkin talvella luppoaikaa, jonka hän omisti liikuttaville harrastuksilleen ja aikaisempaa tiiviimmälle seuraelämälle.

Puumalan Lohi aloitti virallisesti toimintansa 1.4.1974. Aluksi yhtiömuotona oli toiminimi.

Vuonna -78 Esko sai ostettua Puumalan seurakunnalta laitoksen maa-alueet, joten toiminnan jatkuminen näytti taatulta. 1980-luvulle tultaessa vanhimmat lapset olivat jo kasvaneet täysi-ikäisiksi ja Esko alkoi kaukonäköisesti suunnitella sukupolvenvaihdosta. Vuonna -80 yhtiömuoto muuttui kommandiittiyhtiöksi, jolloin äänettömiksi yhtiömiehiksi tulivat Eija, lapset Tuula, Timo ja Kimmo sekä joitakin vuosia myöhemmin kuopus-Päivi.

Timo oli ollut alkuajoista asti mukana laitoksen töissä, joten oli luontevaa, että hän jatkaa yrityksessä. Vaikka Kimmo tekikin mutkan maailmalle ja opiskeli itselleen ammatin, houkutteli koti-Puumala hänet takaisin. Tuulan ja Päivin elämä vei toisaalle opiskelujen ja töiden myötä.

Koska yrityksessä oli nyt kaksi tervettä nuorta miestä, pystyi Esko vähitellen luovuttamaan vetovastuuta pojilleen. Vanha selkävaivakin alkoi jälleen kiusata. Saatuaan vakuutusyhtiöstä myönteisen eläkepäätöksen Esko päätti jättää aktiivisen yrittämisen. Vuonna -89 tehtiin yrityskaupat, joilla Esko myi osuutensa Puumalan Lohi ky:stä Timolle ja Kimmolle.


Esko hagmanin tarina
sinnikästä etsintää
"tässä se on"
toiminta käynnistyy yskähdellen
raakaa työtä
käänteentekevä keksintö
kalamiehen paratiisi
kalankasvatustoimintaa kehittämässä
vieläkö sitä kerran...
puumala
hyvästi myllylampi
mitäs miehiä?
Vuosi haaveille
Että kalojako ruokakauppaan?
isältä pojille
kaikki puumalan puolesta
 

Puumalan Lohi Oy
Lohentie 117
52200 Puumala

puh. 015-468 1299
matkap. 040-590 7392

lohi (at) puumalanlohi.fi
www.puumalanlohi.fi
© 2008-16 Puumalan Lohi Oy Web design: TDM